Nad kouřícím šálkem vám bude dobře

Šálek čaje vždy přijde vhod

Nejběžnější uchovávání šípků na výborný šípkový je formou sušení. Plody se suší v jedné vrstvě ve větrané místnosti, případně se mohou dosušit umělým teplem, s maximální teplotou 35 ° C. Během procesu sušení by neměly v žádném případě zhnědnout nebo se spálit.

Výtečná plná chuť

Správně usušené šípky mají mít oranžovou až červenou barvu, ovocnou vůni a mírně trpkou chuť. Samozřejmě musí být pevné a tvrdé. Skladujte je pak na suchém a chladném místě maximálně jeden rok (postupem času ztrácejí vitaminy) a z nich už není tolik cenný.

Nesbírejte, nesušte – nakupte u nás!

Šípkový čaj je oceňován zejména pro velký obsah vitaminu C, B1, B2 a P. Dále se v šípcích nachází vápník a prospěšné karotenoidy. Šípkový mohou konzumovat ženy v těhotenství i lidé s cukrovkou. Malé děti mohou pít šípkový čaj již od ukončeného šestého měsíce.

CategoriesNezařazené